Oj vad det blir långt mellan uppdateringarna men programmet har varit fulltecknat den senaste tiden och detta tillsammans med en dator som sjunger på sista versen är inte den bästa kombinationen. En sak som verkligen varit prioriterad var att få klart vår aktivitetshelg som vi hade uppe i Fegen tillsammans med Canagold’s. Jag tror inte jag ljuger om jag säger att det blev en fantastiskt lyckad helg med diverse aktiviteter.
Naturligtvis vill vi tacka våra sponsorer som hjälpte till att göra denna dubbla kennelhelg möjlig. Tack också för den goda korven till grillningen på fredagen där det gick åt över 120 korvar!!

På lördagen var programmet fulltecknat och förmiddagen gick åt till kontaktövningar. Med tanke på att vi var 25 hundar så delade vi upp oss i två grupper som omväxlande fick hålla på med lydnad och rallymix.

Kennelhelgens veteraner (hundarna) båda 11 år kollar in kontaktövningarna

Rallymixbanan skapade diverse olika stilar när man skulle få hundarna att förstå…
Efter en intensiv förmiddag promenerade vi tillbaka till vandrarhemmet för lite lunch.

Efter lunchen var hela eftermiddagen vikt för apporteringsträning både med dummy och med fågel. Som synes visade sig viltspontaniteten redan på parkeringen!! Tyvärr blev Gustav och Jenny sjuka och fick hoppa av men tack för fasanerna som vi i alla fall fick med oss. Stort tack också till Emmelie och Emil för markerna vi fick använda och naturligtvis ett speciellt tack till Emils föräldrar.

Jag kan lova att det var trötta hundar inklusive mattar och hussar som kom tillbaka till vandrarhemmet framåt kvällen. Men oj vad duktiga hundar ni har. Det smakade verkligen gott med god mat, god dryck tillsammans med trevliga vänner. Dessutom fick vi ju dela ut pris till Emil och Emmelie som vann tipspromenaden tätt följda av Lasse och Åsa. Hederspris till Jessica som var smartast och hade alla rätt på utslagsfrågan -hur många hundar har Canagold’s och Andjaktens fött upp tillsammans-för självfallet har vi inte fött upp några hundar alls tillsammans!

Kennelhelgen är slut och här syns en liten del av de 25 hundarna och trettiotalet människor. Stort tack för ert deltagande och vi hoppas vi kan upprepa detta nästa år. Jag har en känsla av att platserna blir uppbokade snabbt eller vad tror ni. Innan vi avslutar med en bild på en sann Andjaktare – Meja med husse Magnus – så vill vi tacka Maria och Helen på Canagold’s för ett fantastiskt samarbete.